CADsite

AutoCAD => AutoCAD probleem => Topic gestart door: HenkdeKarper op di 27 04 2021, 08:07:40

Titel: Block probleem OPGELOST
Bericht door: HenkdeKarper op di 27 04 2021, 08:07:40
He allemaal, ik heb het volgende probleem:
Als ik via insert Block een voorwerp in een tekening wil invoegen krijg ik alleen maar een zwarte pop up te zien met verder niets erin behalve het afsluit bolletje. Ik kan dus niets invoegen. Ik vermoed dat dit een instellings fout is bij mij maar kom er niet uit, iemand een idee?
Ik werk op Mac met een 21 versie
Titel: Re: Block probleem
Bericht door: julien op di 27 04 2021, 09:52:58
Kan je iets van filmpje tonen?
Dit fenomeen heb ik nog nooit gezien, maar ik heb dan ook geen ervaring met een mac.
Titel: Re: Block probleem
Bericht door: gery op di 27 04 2021, 09:59:26
Heb je ook een screenshot?
Titel: Re: Block probleem
Bericht door: HenkdeKarper op di 27 04 2021, 12:08:59
Hieronder de schermafbeeldingen ervan.
Titel: Re: Block probleem
Bericht door: julien op di 27 04 2021, 13:38:20
Jammer genoeg herken ik dit niet, ik kan je dus niet helpen bij dit probleem.

Ik zie wel iets waar ik altijd lastig van word:
(https://i.imgur.com/MjO4NGx.png)
Altijd, ALTIJD onmiddellijk je werk bewaren!
Titel: Re: Block probleem
Bericht door: bart op di 27 04 2021, 22:18:47
geen ervaring met acad voor mac.
Titel: Re: Block probleem
Bericht door: EddyBeerke op wo 28 04 2021, 17:11:01
Zou dit een poging kunnen zijn om de nieuwe blockpalette te tonen?
Gebruik eens het commando: classicinsert
Titel: Re: Block probleem
Bericht door: HenkdeKarper op do 29 04 2021, 18:32:14
Thnx Eddybeerke, dat was em!!!!

 :D
heel erg blij hier!
Titel: Re: Block probleem OPGELOST
Bericht door: EddyBeerke op ma 03 05 2021, 10:08:21
Thnx Eddybeerke, dat was em!!!!

 :D
heel erg blij hier!
Jij blij, ik blij... Allemaal blij  :lol: :wink:
Titel: Re: Block probleem OPGELOST
Bericht door: Jacob op vr 23 07 2021, 10:35:19
Zomaar even een vraag die bij me op komt als ik bovenstaande lees:
Heeft Autocad 2022 een nieuwe manier om blocks te inserten?
Titel: Re: Block probleem OPGELOST
Bericht door: bart op vr 23 07 2021, 16:42:39
Ja dat klopt
als je insert ingeeft op de commandline krijg je een ander scherm dan met de voorgaande versie
Titel: Re: Block probleem OPGELOST
Bericht door: Jacob op ma 26 07 2021, 07:34:44
Aha, ben benieuwd.
Zal nog wel een half jaar aanlopen voor we hier de nieuwe versie gaan gebruiken.

Bedankt.
Titel: Re: Block probleem OPGELOST
Bericht door: EddyBeerke op ma 10 01 2022, 14:44:13
Ja dat klopt
als je insert ingeeft op de commandline krijg je een ander scherm dan met de voorgaande versie
CLASSICINSERT geeft het oude vertrouwde venster weer.
Je kunt het aanpassen in je PGP-file.
Aanpassen van jou PGP-file kun je bv doen met ALIASEDIT van de expresstols
Titel: Re: Block probleem OPGELOST
Bericht door: julien op di 11 01 2022, 09:54:14
Dat heb ik onmiddellijk gedaan.
De nieuwe insert is zo traag dat het soms compleet onwerkbaar wordt.