CADsite

AutoCAD => AutoCAD probleem => Topic gestart door: Cad_user86 op ma 26 10 2020, 14:43:16

Titel: Z-waarde automatisch op 0
Bericht door: Cad_user86 op ma 26 10 2020, 14:43:16
Hallo,
Ik krijg vaak plannen van landmeters of externe bureaus waar elementen niet in Z=0 getekend zijn.
Uiteraard geeft dit problemen als wij deze als onderlegger (xref) inladen en hierop willen verder werken.

Vaak brengt "Flatten" problemen met zich mee omdat die bepaalde objecten niet op 0 wil zetten in de ontvangen bestanden.

De optie die ik nu bekijk is om, in de options-menu, het aanvinken van "Change Z-value with current elevation"

Echter moet dit steeds voor elke tekening opnieuw aangevinkt worden (en soms lijkt me dit ook nodig als je opnieuw opstart).

Is er een manier, of commando om de Z-waarde standaard om 0 te hebben staan?

Bedankt!
Titel: Re: Z-waarde automatisch op 0
Bericht door: julien op ma 26 10 2020, 16:25:30
Ik heb er zelf weinig ervaring mee, maar is dat niet iets dat je met STANDARDS kan oplossen?
Titel: Re: Z-waarde automatisch op 0
Bericht door: Reimer op ma 26 10 2020, 19:49:05
Ik heb dit ook regelmatig. Flatten vertrouw ik niet helemaal. Daarom doet ik het iedere keer handmatig. In civil3d gebruik ik convert3dpoly. Ik weet niet of deze ook in standaard acad zit. Er zijn ook wel lisp-routines voor te vinden.
Ik ontdekte het commando OSNAPZ. Zet deze aan en acad negeert z-waarden. Ook als je een 3d-punt kiest. Werkt perfect wanneer je gegarandeerd op z=0 wilt werken.

Groeten Reimer.
Titel: Re: Z-waarde automatisch op 0
Bericht door: Cad_user86 op vr 30 10 2020, 14:23:29
Bedankt voor de Tips!
Weer wat bijgeleerd... 8)