CADsite

AutoCAD => AutoCAD probleem => Topic gestart door: vleuten01 op za 04 01 2020, 15:15:17

Titel: een object verschalen naar het origineel
Bericht door: vleuten01 op za 04 01 2020, 15:15:17
Hey, met welke commando kan ik een lijn of block verschalen? ik heb dus al een lijn of block in de tekening staan en ik wil een ander lijn of block net zo groot maken als het "origineel" zonder het op te meten.
(dus een soort scale in de x-as en in de y-as).

alvast bedankt
Titel: Re: een object verschalen naar het origineel
Bericht door: bart op zo 05 01 2020, 11:44:30
een lijn heeft geen schaal wel een lengte

een block kan je snel aanpassen aan een ander block met het kwastje
maar is in principe bij het inserten reeds als het orgineel als je geen verschaling opgeeft

het makkelijkste commando om iets nogmaals te krijgen is copy
Titel: Re: een object verschalen naar het origineel
Bericht door: roy_043 op zo 05 01 2020, 14:41:00
Probeer het _Align commando.
Titel: Re: een object verschalen naar het origineel
Bericht door: julien op zo 05 01 2020, 15:57:38
Persoonlijk doe ik dit ook met Align (https://autocad.cadstunter.nl/align), maar het zou ook kunnen met scale (https://autocad.cadstunter.nl/scale) en dan kiezen voor de optie reference.
Titel: Re: een object verschalen naar het origineel
Bericht door: vleuten01 op zo 05 01 2020, 16:59:32
Bedankt voor de reactie's,
Ik was op zoek naar het commando align.

 :D :D :vreegoe:


Titel: Re: een object verschalen naar het origineel
Bericht door: EddyBeerke op ma 06 01 2020, 12:04:56
Voor het net zo groot maken van objecten gelijk aan een ander object (lees afstand) kun je het commando scale gebruiken en dan bij de opties voor "Reference" kiezen:

Citaat
Command: SC
SCALE
Select objects: 1 found

Select objects:

Specify base point:
Specify scale factor or [Copy/Reference]: R

Specify reference length <1.00>:  Specify second point:
Specify new length or [Points] <1.00>:
Command: