CADsite

AutoCAD => AutoCAD probleem => Topic gestart door: H op di 26 02 2019, 16:32:23

Titel: plot probleem (opgelost)
Bericht door: H op di 26 02 2019, 16:32:23
Ik heb het volgende

DGW bestand met meerdere x-refs.
Het gaat om een gebouw met 10 plattegronden, voor elke plattegrond gebruik ik onderlegger > DWG file gekoppeld als xref. In totaal dus ook 10 xerfs.

Vervolgens staan per plattegrond een aantal opmerkingen en lijnen van mij getekend.
Per plattegrond heb ik een layout aangemaakt.

Alle layouts plotten goed, behalve 1tje. Daar zie ik bij de plot mijn getekende lijnen in modelspace en paperspace niet staan op de pdf. Het licht aan de xref, daar ben ik al achter. Maar wat gaat er fout.

De objecten die ik zelf heb getekend worden wel geplot (zie bijlage) maar ze zijn niet zichtbaar.


Autocad 2018
Acad to PDF priner

gr H

PS. ik kan het autocad bestand helaas niet uploaden.
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: julien op di 26 02 2019, 16:53:10
Zou het kunnen dat de layer op "freeze or thaw in current viewport" staat?
(https://i.imgur.com/GnZKa1l.png)
Even dubbelklikken in je viewport in layout en in het drop down menu van je layers kijken.
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: EddyBeerke op wo 27 02 2019, 09:32:59
Misschien staat de xref op "een" layer die niet geplot wordt, zoals de layer "defpoints"?
Of de layers van die xref staan op niet plotten.
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: bart op wo 27 02 2019, 09:56:40
De opmerking van eddy heeft m.i grote kans

check eventueel of de systeemvariabele VISRETAIN  ingesteld staat zoals je wilt
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: H op wo 27 02 2019, 11:35:37
Dit is het niet. Ik zal mijn vraag verduidelijken.

Als ik de layout plot dan:
is de xref wel zichtbaar
maar zijn mijn getekende lijnen en symblen over de xref heen niet zichtbaar (deze lijnen staan in zowel model als paperspace)

Als ik de xref delete, en dezelfde layout plot, dan zijn opeens wel alle lijnen zichtbaar.


De xref lijkt dus als het ware over alles heen te liggen, maar ik zie hier niets van terug in het bestand.

gr H
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: gery op wo 27 02 2019, 11:48:36
Is de bewuste xref een dwg of een image?
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: H op wo 27 02 2019, 12:06:34
DWG
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: julien op wo 27 02 2019, 13:33:34
Staat "plot paper space last" aangevinkt in je page setup van die layout?
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: H op wo 27 02 2019, 14:05:36
Dit stond inderdaad aangevinkt.
Het uitvinken lost al wel een deel op.
Objecten in paperspace worden nu wel meegeplot, objecten in modelspace nog steeds niet.

gr H
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: julien op wo 27 02 2019, 15:12:20
Eigenaardig dat dit een oplossing geeft.
Ik zet dit steeds aan om top papier te krijgen wat je ziet in de layout.  :oops:

Het heeft blijkbaar iets te maken met draworder. Helpen 'bring to front' op objecten dat je niet geprint krijgt?
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: EddyBeerke op wo 27 02 2019, 15:59:38
zit er niet toevallig en hele grote Wipeout in die xref?
WIPEOUTFRAME op 1 zetten:
0 Frames are not displayed or plotted
Frames are temporarily displayed for object selection and selection preview.
1 Frames are displayed and plotted
2 Frames are displayed, but not plotted
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: H op wo 27 02 2019, 16:13:30
Wipe-out is het ook niet.

Ik heb een plaatje toegevoegd ter illustratie.

Links zie je een deel van de xref in beeld, daar gaat het nog goed. Het renvooi wat ik in modelspace heb getekend (en wat overigens in een andere viewport staat dan de xref) wordt geplot.

Rechts zie je dat ik een groter deel van de xref het viewport heb "ingesleept". Dan valt ineens alles weg.

De zwarte vlakken heb ik er zelf in gezet ivm info die in niet mag delen.



Ik vermoed toch een bug ofzo in de xref file.

gr h
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: bart op wo 27 02 2019, 17:04:20
tekeningen en xrefs al eens door recover of audite gehaald.

zijn hel allemaal eigen tekeningen?
of zou het kunnen dat ze afwijkende elementen bevatten uit andere software dan autocad?
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: H op wo 27 02 2019, 17:26:29
het zijn geen eigen tekeningen,

niet-autocad componenten zou best kunnen; ik krijg geen meldingen bij het opnenen van de xref

purge/recover/audit > geen resultaat, helaas

ik denk dat de mogelijkheden op beginnen te raken, bedankt voor het meedenken
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: gery op wo 27 02 2019, 17:35:38
Altijd moeilijk te bepalen als je de tekening zelf niet kan openen en bestuderen.
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: julien op wo 27 02 2019, 18:12:27
niet autocad elementen. Dan denk ik weer aan whipout ergens in een block in een block verborgen in een block.
Geen idee welke programma's dat doen, maar krijg ook vaak zo'n tekeningen binnen.

En aangezien de draworder functie van autocad wel eens de mist in gaat denk ik weer in die richting.
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: EddyBeerke op do 28 02 2019, 09:47:18
Maak eens van die bewuste xref een nieuwe tekening door het te openen en dan WBLOCK -> Entire Drwaing te kiezen desnoods herhalen en opslaan als dxf 2010 formaat
Titel: Re: plot probleem
Bericht door: bart op do 28 02 2019, 16:27:47
purge schiet je niet zoveel mee op (het element zit in de tekening)

superpurge (geen autocad) zou het probleem wel zichtbaar kunnen maken.
ik weet niet of je die hebt (niet meer gratis)

Je zou eens erase all kunnen doen en vervolgens de zichtbare elementen deselectere in de bewuste xref.
op die manier kan je vaak heel veel rommel weghalen (erase is erg krachtig op de juiste manier gebruikt)

je zou ook export to dwg kunnen proberen van de xref
Doet ongeveer het zelfde als wblock.
Het beste insert je deze export vervolgens in een lege template van jezelf

Titel: Re: plot probleem
Bericht door: H op ma 04 03 2019, 17:40:17
Dank voor alle reacties.
Ik ga de oplossingen van Eddy en Bart nog proberen.
Als het iets oplevert zal ik dat laten weten.

gr H
Titel: Re: plot probleem (opgelost)
Bericht door: H op di 12 03 2019, 21:01:10
De oplossing bleek het kiezen van een andere printer ipv de standaard DWG to PDF.
Het vreemde is dat de overige layouts nog wel steeds op de standaard Acad printer staan; daar geen problemen.

Bedankt voor het meedenken.

gr H