CADsite

AutoCAD => AutoCAD probleem => Topic gestart door: gery op do 07 02 2019, 11:16:08

Titel: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 07 02 2019, 11:16:08
Op mijn werk zijn we sinds kort overgeschakeld van AutoCAD 2012 op Windows 7 naar AutoCAD 2017 op Windows 10.
Wanneer ik nu een PC3 bestand op mijn computer wijzig en deze pc3 doorstuur naar mijn collega's, is die pc3 niet bruikbaar op hun PC's.
Ik lees op het Internet dat daar inderdaad problemen mee zijn, maar ik heb nog nergens een werkende oplossing gevonden.
Iemand een oplossing of een goede aanzet daartoe?

Bedankt alvast!
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op do 07 02 2019, 11:28:30
Niets doorsturen maar op een gedeelde netwerkschijf plaatsen.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op do 07 02 2019, 11:34:09
pc3 bestanden bevatten instellingen voor de driver van een plotter of printer die op het systeem geinstalleerd moet zijn binnen windows

Je kan ze kopiëren indien die printer op de zelfde manier geïnstalleerd is op alle systemen.
uitwisseling tussen verschillende besturingssystemen is niet mogelijk. (andere driver)
(er hoort overigens ook meestal een pmp bestand met papier instellingen bij)

Het is ongeveer 2 tellen werk om een pc3 bestand van een op het systeem geïnstalleerde printer te maken.
leg het even uit of maak een handleiding dan kunnen ze het zelf doen,

je kan in 1 keer alle instellingen overzetten naar een ander systeem met export autocad settings en op het andere systeem import autocad settings




Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: delangstevandestraat op wo 13 02 2019, 09:10:45
Ik vermoed dat het ook iets te maken heeft met W10,
want wij hebben hetzelfde voor, vroeger (tot w7/acad17) kon je gewoon pc3 en pmp kopieren, pc's waren zelfde type, drivers gelijke en plotter uiteraard dezelfde.
Vanuit lisp enkele "one-click-plot" knopje gemaakt, om te plotten op de rol A4/A2/A0 volgens de lengte van uw titelkader,
dat werkt altijd goed,
tot aan w10/acad19, nu lukt dat niet meer, telkens je vanuit autocad een ander papierformaat wilt kiezen moet je de pc3 file openen, er niets mee doen, en weer sluiten, anders "no matching media"

Waarom moeten ze het altijd verknoeien ?
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op wo 13 02 2019, 10:42:50
...
(er hoort overigens ook meestal een pmp bestand met papier instellingen bij)
...

Je kunt naar een pmp-file verwijzen en dus hergebuiken voor meerdere printers/plotters.
Zo heb ik deze voor de "DWG 2 PDF.pc3" en de "DWFx ePlot (XPS Compatibl).pc3" en andere plotters gebruikt.
Hierdoor kun je gebruik maken van dezelfde papierformaten ->> 1x wijzigen is dus voor meerdere printers/plotters.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: roy_043 op wo 13 02 2019, 14:43:19
Misschien is dit in feite hetzelfde probleem?:
https://www.cadsite.be/smf/index.php?topic=6822.msg36297#msg36297
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op wo 13 02 2019, 15:33:54
Misschien is dit in feite hetzelfde probleem?:
https://www.cadsite.be/smf/index.php?topic=6822.msg36297#msg36297
Dat dacht ik eerst ook, maar de bewuste pc3 bestanden hebben geen abnormale attributen.

Het probleem met de pc3 bestanden heb ik ondertussen kunnen oplossen door de printers op alle nieuwe PC's opnieuw te installeren. De drivers waren op de meeste nieuwe PC's mee overgenomen tijdens de migratie van W7 naar W10 PC's, en dat lijkt het probleem geweest te zijn. Nu heb ik nog enkel het probleem dat ik in de pc3 bestanden geen custom paper sizes kan definiëren. Die functie is "grijs" in de properties.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op wo 13 02 2019, 16:09:53
Dan ondersteund de driver die je geïnstalleerd hebt dat niet.
welke plotter/printer gaat dit over

Bij sommige plotters moet dit via custom properties (van de pc3)
bij ander kan het helemaal niet maar die hebben dan over het algemeen ook geen ander papier


Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op wo 13 02 2019, 18:15:46
Dan ondersteund de driver die je geïnstalleerd hebt dat niet.
Het is dezelfde plotter als ervoor in W7, en daar ging het wel. Het zou ook kunnen dat men dit op corporate niveau heeft geblokkeerd, want men is sinds de W10 PC's veel strenger geworden naar administrator rechten toe.

Bij sommige plotters moet dit via custom properties (van de pc3)
Maar die instellingen worden niet bewaard in de pc3. En dan dienen per PC alle custom sizes apart aangemaakt te worden. Het is de bedoeling dat één beheerder eenvoudig alle gebruiker-PC's kan updaten via synchronisatie.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op do 14 02 2019, 08:28:14
Maar niet de zelfde driver.
welke printer heb je? (soms zijn er alternatieve drivers beschikbaar die beter met acad samenwerken)

Als je via de pc3 de custom properties van de printer benaderd zouden die instellingen ook in de pc3 bewaard moeten worden.

Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op do 14 02 2019, 08:38:00
zie grafische stappenplan bij onze hp voor een vel van 900*2000
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 14 02 2019, 08:51:30
Maar niet de zelfde driver.
De plotter is aangesloten op een server op 't netwerk. De server en (netwerk)driver is nog steeds dezelfde als vóór de PC-migratie. Daar kan ik lokaal niets aan veranderen.
Of zie ik dit verkeerd?

Als je via de pc3 de custom properties van de printer benaderd zouden die instellingen ook in de pc3 bewaard moeten worden.
Via Custom Properties kom je in de driver zelf terecht, als je extra papierformaten in de pc3 wil bewaren, moet je via Custom Paper Sizes gaan. Of zie ik dit verkeerd?
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op do 14 02 2019, 09:40:31
Maar niet de zelfde driver.
De plotter is aangesloten op een server op 't netwerk. De server en (netwerk)driver is nog steeds dezelfde als vóór de PC-migratie. Daar kan ik lokaal niets aan veranderen.
Of zie ik dit verkeerd?

Als je via de pc3 de custom properties van de printer benaderd zouden die instellingen ook in de pc3 bewaard moeten worden.
Via Custom Properties kom je in de driver zelf terecht, als je extra papierformaten in de pc3 wil bewaren, moet je via Custom Paper Sizes gaan. Of zie ik dit verkeerd?
Ja!
Je ziet onderin een veld met "PMP File Name <None>"
Als je daar op klikt dan zie je drie knoppen:
[Attach...] en  [Save PMP...] de derde is grijs en kun je pas iets mee als je een van de andere twee gebuikt hebt.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 14 02 2019, 10:01:15
De PMP file is gekoppeld!

Maar wat zie ik dan verkeerd?
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 14 02 2019, 10:11:17
zie grafische stappenplan bij onze hp voor een vel van 900*2000
Maar worden deze custom papierformaten wel bewaard in de PC3 of PMP? Mijn inziens worden die elders bewaard.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op do 14 02 2019, 10:35:11
zie grafische stappenplan bij onze hp voor een vel van 900*2000
Maar worden deze custom papierformaten wel bewaard in de PC3 of PMP? Mijn inziens worden die elders bewaard.
In de PMP-file staan de aangepaste papierformaten.
Dus als die gekoppeld is dan zouden er extra papierformaten beschikbaar moeten zijn.

Om het eens te testen kun je van de pc3-file en de PMP een kopie maken.
Koppel de PMP aan de DWG to PDF.pc3
Maak dan in die laatste een papierformaat aan met een duidelijk opvallende naam.
Koppel dezelfde PMP aan de pc3-kopie waar je mee gaat testen, je krijgte natuurlijk eerst een melding dat het misschien niet mogelijk is ofzo -> toch doen dus.

In acad plot je dan met de test pc3-kopie na het kiezen van het nieuwe papierformaat.

Let op als je bv via OneDrive dingen synchroniseert -> acad dingen altijd op deze lockatie behouden aanvinken.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op do 14 02 2019, 12:26:36
Maar niet de zelfde driver.
De plotter is aangesloten op een server op 't netwerk. De server en (netwerk)driver is nog steeds dezelfde als vóór de PC-migratie. Daar kan ik lokaal niets aan veranderen.
Of zie ik dit verkeerd?

Ja dat zie je verkeerd op de server zijn voor alle besturingssystemen andere drivers aanwezig
De daar aanwezige driver wordt naar jouw systeem gekopieerd.
of je instellingen dan voor jouw systeem blijvend kunnen worden aangepast hangt van de instellingen af die de systeembeheerder heeft gedaan


Bij mij zit het papier formaat die ik op deze manier invoer gekoppeld aan de pc3 in de windows omgeving is hij niet zichtbaar
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op do 14 02 2019, 12:30:33
ps geef je plotter even op dan kan ik even kijken of er een goede acad driver beschikbaar is
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 14 02 2019, 12:46:29
plotter: HP Designjet T770ps 44in HPGL2
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 14 02 2019, 15:05:49
Het probleem met de pc3 bestanden heb ik ondertussen kunnen oplossen door de printers op alle nieuwe PC's opnieuw te installeren.
Ik dacht dat hiermee het probleem was opgelost, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Als ik een pc3 bestand dat op mijn PC goed werkt, op de PC's van mijn collega's zet, krijg ik daar steevast de foutmelding in bijlage als ik de pc3 file wil openen met Plotter Manager. De plotter wordt niet gevonden, ook al is die wel aanwezig én mét dezelfde naam als in de pc3.

We zoeken verder ...
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op do 14 02 2019, 15:50:17
Wij hebben hier ook een HP Designjet T7200ps HPGL2 staan
Stuur die PC3 van jou eens...
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 14 02 2019, 21:40:11
Stuur ik morgen door Eddy.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op do 14 02 2019, 21:47:34
Blijkt dat ik toch niet helemaal mee was met het hele driver/pc3/pmp gebeuren, maar dankzij jullie hulp heb ik weer wat bijgeleerd, waarvoor dank.
Het probleem is nog niet opgelost, maar we zoeken verder.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op ma 18 02 2019, 10:48:56
Hierbij de bewuste pc3- en pmp-bestanden.
Om het pc3 bestand te bekomen moet je de extentie txt vervangen door pc3,
om het pmp bestand te bekomen moet je de extentie doc vervangen door pmp.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op ma 18 02 2019, 11:55:15
Hierbij de bewuste pc3- en pmp-bestanden.
Om het pc3 bestand te bekomen moet je de extentie txt vervangen door pc3,
om het pmp bestand te bekomen moet je de extentie doc vervangen door pmp.
Ik krijg direct de melding dat de printername niet geldig is.
Wil ik plotten met AutoCAD dan wordt er gevraagd om de PC3 te updaten met een nieuwe printer.
dan kies ik dus de "HP Designjet T7200ps HPGL2"
"The pmp-file is set to none" krijg ik dan omdat het pad natuurlijk niet klopt met die van mij.
Deze heb ik in "C:\Users\[gebruiker]\appdata\roaming\autodesk\c3d 2019\enu\plotters" gezet en kies voor [OK] als antwoord op de vraag "Do you want to attach this file anyway?"
Nu is het zo dat er wel een zoekpad in AutoCAD toegevoegd moet worden naar die bewuste pmp-file en pc3-file.
Ik neem aan dat je weet waar in de options -> Printer Configuration Search Path en Printer Desription Search Path.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op ma 18 02 2019, 11:57:21
Hierbij de bewuste pc3- en pmp-bestanden.
Om het pc3 bestand te bekomen moet je de extentie txt vervangen door pc3,
om het pmp bestand te bekomen moet je de extentie doc vervangen door pmp.
Bij deze de bestanden terug...
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op ma 18 02 2019, 13:36:50
Bedankt voor je antwoord Eddy, je beschrijft exact hetzelfde als ik hier ervaar op de PC's van mijn collega's, ook al staat daar exact dezelfde plotter geïnstalleerd. De custom paper sizes worden helemaal genegeerd op hun PC's.
De zoekpaden zijn correct ingesteld in AutoCAD.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op ma 18 02 2019, 16:09:33
Ik krijg direct de melding dat de printername niet geldig is.

als je deze melding krijg moet je uitzoeken waarom.
bij Eddy is deze melding logische zijn server heet vast anders dan de jouwe.
an als ik het goed begrijp werkt het bij hem na aanpassing.

zijn alle domein en netwerknamen wel correct ingesteld ?

Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op ma 18 02 2019, 16:19:28
Misschien een rare vraag, maar waarom plot je niet naar PDF en gebruik je SmartStream om te plotten met deze plotter?
Als er 1 pc is met SmartStream kan die een auto plot actie doen voor alle bv PDF's die in een bepaalde map geplaatst worden, incl. het verwijderen als het geplot is.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op ma 18 02 2019, 21:31:12
zijn alle domein en netwerknamen wel correct ingesteld ?
De domein en netwerknamen op de andere PC's zijn exact hetzelfde als op mijn PC, maar toch wordt het niet herkend.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: gery op ma 18 02 2019, 21:32:27
Misschien een rare vraag, maar waarom plot je niet naar PDF en gebruik je SmartStream om te plotten met deze plotter?
Als er 1 pc is met SmartStream kan die een auto plot actie doen voor alle bv PDF's die in een bepaalde map geplaatst worden, incl. het verwijderen als het geplot is.
Ik ken SmartStream niet. 'k Zal dat eens bekijken.
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: EddyBeerke op di 19 02 2019, 09:53:17
Ik ken SmartStream niet. 'k Zal dat eens bekijken.
https://support.hp.com/us-en/document/c04708586
Titel: Re: PC3 bestand niet bruikbaar op alle computers
Bericht door: bart op di 19 02 2019, 12:19:55
pdf als tussenstap is bij grote formaten met weinig witruimte erg zwaar voor de meest oude plotters.
Maar als snelheid geen punt is kan je het zo doen en de berekeningen voor het afdrukken in de computer laten uitvoeren (send as bitmap aanzetten in de driver)