CADsite

AutoCAD => AutoCAD probleem => Topic gestart door: Hakke op ma 12 11 2018, 16:35:33

Titel: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op ma 12 11 2018, 16:35:33
Beste,

mijn icoontjes in mijn toolbar zijn wolkjes met vraagtekens geworden (zie bijlage).
Hoe kan ik dit oplossen?
Wat is de oorzaak hiervan zodanig dat ik deze fout nooit meer maak?

Mvg
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op ma 12 11 2018, 18:42:20
Zijn dat door jouw zelf aangepaste iconen?
autocad kan de iconen niet meer vinden.

Dat kan verschillende oorzaken hebben
Heb je iets gewijzigd aan de installatie?
als het zelf gemaakte iconen zijn heb je ze dan ergens opgeslagen?

Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op di 13 11 2018, 08:20:42
Dit zijn standaard iconen van basis commando's in het standaard menu.
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op di 13 11 2018, 08:32:11
oke dan is er waarschijnlijk iets intern mis gegaan in autocad (niet jouw fout)

als opnieuw opstarten niet heeft geholpen

ga naar
C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2018\R22.0\enu\Support
terwijl autocad is afgesloten

en hernoem acad.mnr naar acadoud.mnr
start autocad dan wordt acad.mnr opnieuw opgebouwd.
en zouden de vraagtekens weg moeten zijn


Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op wo 14 11 2018, 08:51:08
Bart,

alvast bedankt voor je reacties en je hulp.
Onder de map support kan ik geen file vinden met de extensie .mnr (zie bijlage)
Ik heb ook eens gezocht onder de map autocad 2018 maar daar ook niets gevonden.
Onder de map support heb ik wel een file acad.mnl gevonden.
Mag ik hetzelfde daar op toepassen of is dat iets compleet anders?

Alvast bedankt !
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op wo 14 11 2018, 12:28:58
Dat is niet de goede map.
je moet in de mappen van je userprofiel zijn
kan zijn dat je hiervoor verborgen bestanden aan moet zetten in je verkenner
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op wo 14 11 2018, 15:54:30
De juiste map heb ik ondertussen gevonden (je had gelijk, deze stonden verborgen )
Maar de juiste file zie ik nog steeds niet (zie bijlage)
Er staan wel files met de extensie .mnr maar niet de file acad.mnr
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op wo 14 11 2018, 17:16:43
Dat is raar acad.cuix is ook al knap oud
gebruik je wel acad.cuix als menubestand?

kan je zien met het comando cui en links boven even klikken op het balkje om te zien welke menu's er geladen zijn.



Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op wo 14 11 2018, 17:57:01
Ok ik begin te begrijpen waar je naartoe wilt, sorry maar ik ben echt een leek als het komt op instellingen.
Het klopt dat ik alles gepersonaliseerd heb maar ik heb heb hetzelfde probleem in mijn eigen settings net als bij de standaard menu's.
Ik heb mijn persoonlijke file cuix elders opgeslagen op onze server, daar staan 4 files, zie bijlage.
Ik veronderstel dat ik hier iets zal moeten veranderen?
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: gery op wo 14 11 2018, 19:01:13
Zijn die vraagtekens verschenen nadat je je eigen cui als "main customization file" hebt ingesteld?
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op wo 14 11 2018, 20:36:34
Hoe heb je die eigen cuix gemaakt?
Als hij goed gemaakt is werkt de mnr truc hier ook maar als de iconen er gewoon niet inzitten helpt dat niet
en is het denk ik het makkelijkste om opnieuw met acad.cuix te beginnen en deze keer gewoon een workspace aan te maken

en eigen cuix moet je alleen maken als er ook echt eigen dingen in zitten
persoonlijk laad ik deze dan nooit als main cui maar altijd bij de standaard cui.
zodat alle basis zaken bewaard blijven en je ook makkelijker mee gaat met een upgrade naar de volgende versie
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op do 15 11 2018, 06:57:47
Zijn die vraagtekens verschenen nadat je je eigen cui als "main customization file" hebt ingesteld?

Geen flauw idee dat ik dit zou gedaan hebben maar dat zou best kunnen
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op do 15 11 2018, 06:59:21
Hoe heb je die eigen cuix gemaakt?
Als hij goed gemaakt is werkt de mnr truc hier ook maar als de iconen er gewoon niet inzitten helpt dat niet
en is het denk ik het makkelijkste om opnieuw met acad.cuix te beginnen en deze keer gewoon een workspace aan te maken

en eigen cuix moet je alleen maken als er ook echt eigen dingen in zitten
persoonlijk laad ik deze dan nooit als main cui maar altijd bij de standaard cui.
zodat alle basis zaken bewaard blijven en je ook makkelijker mee gaat met een upgrade naar de volgende versie

Ik heb eigen commando's hier aan toegevoegd maar dit zijn vooral standaard commando's.
In de standaard menu's staan er ook wolkjes met vraagtekens ipv de icoontjes
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op do 15 11 2018, 07:04:53
Hoe heb je die eigen cuix gemaakt?
Als hij goed gemaakt is werkt de mnr truc hier ook maar als de iconen er gewoon niet inzitten helpt dat niet
en is het denk ik het makkelijkste om opnieuw met acad.cuix te beginnen en deze keer gewoon een workspace aan te maken

en eigen cuix moet je alleen maken als er ook echt eigen dingen in zitten
persoonlijk laad ik deze dan nooit als main cui maar altijd bij de standaard cui.
zodat alle basis zaken bewaard blijven en je ook makkelijker mee gaat met een upgrade naar de volgende versie

Ik heb eigen commando's hier aan toegevoegd maar dit zijn vooral standaard commando's.
In de standaard menu's staan er ook wolkjes met vraagtekens ipv de icoontjes

Als ik back-files vind van deze files van verleden week en deze terug zet, dan heb ik kans dat het in orde is?
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op do 15 11 2018, 08:34:59
Proberen kan altijd als het vorige week nog goed was is de kans aanwezig dat het lukt.
Maar ik zou eerst de mnr hernoemen en de huidige cuix proberen.


Eigen iconen kan je ook gewoon opnieuw laden (mits je ze netjes een naam hebt gegeven en opgeslagen)
De standaard iconen misschien ook maar hoe dat dan moet is mij niet bekend.
standaard iconen zitten samen in een systeembestand welke naar ik meen niet in de cuix container zit.
eigen iconen zijn volgens mijn nog steeds losse bitmaps in de cuix
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op do 15 11 2018, 09:56:58
ik heb nog even gezocht de standaard iconen blijken in ACADBTN.XMX te zitten in onder c:\programfiles\autocad…
Dit is een versleuteld dll bestand daar zou ik me niet zomaar aan wagen

misschien help het als je je cui verplaats naar de standaard support map
en hem vandaar opnieuw inlaad.
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op do 15 11 2018, 15:33:17
Beide opties lukken niet om alles te herstellen.
Back-up files geprobeerd → geen verandering
.mnr hernoemen geprobeerd → geen verandering
Bij het opvragen van de back-up files hebben ze mij ook gemeld dat er verleden week zelfs geen .mnr file aanwezig was in die bewuste map.

Wat ik al wel gemerkt heb is dat er in het menu customize user interface veel button images verdwenen zijn en vervangen door wolkjes met vraagtekens. (zie bijlage)
Ligt daar de fout niet?
Is daar een andere oplossing voor misschien?
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: EddyBeerke op do 15 11 2018, 16:17:29
Ik zou zeggen begin eens bij de basis.
Zet het profile eens actief waar jou versie van AutoCAD ooit mee gestart is (dus die van direct na de installatie).
Ben je dan nog steeds in de wolken? Dan mis je inderdaad bestanden.

Gaat het wel goed dan zou je met dat profile jouw eigen cuix kunnen laden en eventueel zoekpaden goed zetten die je daarvoor nodig hebt.
Werkt het dan goed... ga dan een stapje verder om daar een profiel van te maken waar je mee kunt werken, denk aan plotter instellingen e.d.
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op do 15 11 2018, 16:42:31
Als je op basis van een cuix werkt is er een mnr na 1* opstarten.

het zou zomaar in de naam kunnen zitten.
autocad koppelt bepaalde menuelement puur op de naam
standaard iconen zitten niet in je mnr alleen de eigen iconen
hernoem jou bestand eens naar acad.cuix in de verkenner en verplaats hem naar de basis map
(hernoem de orgineel acad.cuix naar acadoud.cuix)

unload alle menu's
met menuload of cuiload
laad vervolgens jouw naar acad.cuix hernoemde bestand.  (de mnr was er niet dus hoeft je ook niet te verwijderen)

misschien wordt de koppeling naar de standaard iconen dan automatische hersteld
de gewijzigde zal je zelf moeten doen door deze in je cui editor opnieuw te koppelen


 
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op do 15 11 2018, 16:57:43
in options staan overigens ook paden voor icons en menu bestanden heb je deze wel juist ingesteld
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op do 15 11 2018, 17:50:45
Ik moet het opgeven, ik ga terug vanaf 0 herstarten, welke .cuix file gebruik ik best om te starten van de mechanical versie?
Pas ik dan best gewoon de file location pad aan?
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: Hakke op vr 16 11 2018, 08:50:29
Ik heb autocad dus gerest naar default.
Hebben jullie een simpele of beknopte handleiding om je eigen toolbars, menu's, commando's, ... te customizen?
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: EddyBeerke op vr 16 11 2018, 09:29:48
Ik heb autocad dus gerest naar default.
Hebben jullie een simpele of beknopte handleiding om je eigen toolbars, menu's, commando's, ... te customizen?
Kijk hier eens... Wel in engels:
https://www.augi.com/articles/detail/understanding-the-customize-user-interface-cui
https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2018/ENU/AutoCAD-Core/files/GUID-27573791-DCEE-4751-A18A-7E54E773BEF6-htm.html
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op vr 16 11 2018, 11:58:09
sla je huidige workspace op onder hakke of iets dergelijks en wijzigingen automatishe opslaan aanzetten bij de settings van je workspace als dit uit staat

pas de standaard commando’s gewoon aan in acad.cuix.
versleep ze op je scherm of in de cui editor wat je makkelijk vind

je eigen commando’s stop je in een apparte cuix.
Die maak je het snelst met het transfer tabblad in de cui editor
neem als basis je oude verpeste cuix. in het linker venster
sleep je eigen commando’s daaruit naar het rechtervenster onder de juiste tab
je moet uitbraadt hier nog wel je iconen in orde maken

sla de rechter cui op als hakke.cuix
laad deze vervolgens bij acad.cuix met cuiload

deel je scherm goed in
je hebt nu een eigen cui

set automatisch opslaan van je workspace weer uit als je dat zo gewend bent
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: EddyBeerke op vr 16 11 2018, 15:47:59
pas de standaard commando’s gewoon aan in acad.cuix.
versleep ze op je scherm of in de cui editor wat je makkelijk vind
Doe dit maar niet!!!
Pas GEEN commando's in de acad.cuix

Als je dingen wil veranderen zet ze dan in een eigen cuix anders ben je ze voor de volgende acad versie weer kwijt!
Maak daarvoor een copy van de commando's door ze met de transfertab in je eigen cuis te zetten en maak er een eigen commando van:
je eigen commando’s stop je in een apparte cuix.
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: gery op vr 16 11 2018, 15:53:11
inderdaad, van de acad.cuix blijf je best af
Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: bart op vr 16 11 2018, 16:19:57
Daar over verschillen we dan van mening

Maar misschien bedoel je iets anders als ik
ik doel hier eigenlijk alleen op de indeling van je scherm niet daadwerkelijk op het commando
ik heb bijvoorbeeld 1 grote toonbar waar ik alle veelgebruikte standaard zaken bij elkaar heb gezet


Een je bent het ook niet kwijt bij een update.
die transferfuncties van je oude installatie werken tegenwoordig 99% foutloos
(wat er mis gaat is meestal je eigen schuld stukje slordig aangepast )




Titel: Re: Vraagtekens ipv icoon
Bericht door: julien op vr 16 11 2018, 16:40:12
Gebruik gewoon de alias. Geen knoppen nodig.  :mrgreen: