CADsite

AutoCAD => AutoCAD probleem => Topic gestart door: Peter102 op do 08 11 2018, 12:09:37

Titel: Area verdelen in stukken met een bepaalde oppervlakte
Bericht door: Peter102 op do 08 11 2018, 12:09:37
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag waar ik niet uit kom. Wellicht is hier iemand die kan helpen?

Ik wil graag een gesloten pline met een onregelmatige vorm verdelen in stukken met een bepaalde oppervlakte. B.v. 100m2. Er zal dan wel eer rest gedeelte overblijven maar dat is dan zo. De vorm kunnen verschillende straten zijn (bovenaanzicht) maar ook een gronddepot (bovenaanzicht). Het mooiste zou zijn wanneer per stukje de richting aangegeven kan worden.

Ik heb een tool gevonden die voor mij dicht bij de oplossing zit maar daar kan je geen vaste oppervlakte laten "uitzetten". Zie dit filmpje vanaf 1 minuut 45: https://www.youtube.com/watch?v=UIP29YwfLwg&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=UIP29YwfLwg&feature=youtu.be)

Ik ben benieuwd naar de reacties!

Groet, Peter
Titel: Re: Area verdelen in stukken met een bepaalde oppervlakte
Bericht door: Peter102 op ma 12 11 2018, 10:58:04
Is deze vraag te moeilijk?  :D
Titel: Re: Area verdelen in stukken met een bepaalde oppervlakte
Bericht door: gery op ma 12 11 2018, 11:10:24
De vraag is misschien te onduidelijk?
Titel: Re: Area verdelen in stukken met een bepaalde oppervlakte
Bericht door: EddyBeerke op ma 12 11 2018, 11:20:07
Wat je wilt is dit denk ik:
https://apps.autodesk.com/ACD/en/Detail/Index?id=3281772153966211103&appLang=en&os=Win64
Titel: Re: Area verdelen in stukken met een bepaalde oppervlakte
Bericht door: bart op ma 12 11 2018, 12:14:15
Kan je het doel van de opdelingen beschrijven.

Weet je zeker dat die tool die je post niet met een bepaald oppervlak kan werken
hij ziet er professioneel uit ik kan me haast niet voorstellen dat die optie niet aanwezig is.

vergis je niet
onregelmatige vormen opdelen is moeilijk te programmeren.
hoe groot is de tolerantie ?
Titel: Re: Area verdelen in stukken met een bepaalde oppervlakte
Bericht door: Peter102 op wo 14 11 2018, 08:59:55
De divide tools kom je wel tegen in verschillende hoedanigheden.

In het filpje kom ik alleen divide tegen...

Waar het mij om gaat is (in 2D) een oppervlakte en richting aangeven en dat de tool dan zelf bepaald waar de grens komt te liggen. De grens komt dan in de door mijzelf aangegeven richting. Het resultaat wordt dan een vlak met een oppervlakte die ik zelf opgegeven heb. Er zal dan wel een vlak overblijven wat niet aan de opgegeven oppervlakte voldoet maar dat is dan maar zo. De tolerantie is circa 1 unit.

Eigenlijk hetzelfde als in het door mij geposte filmpje (vanaf 1 minuut 45) maar dan met een vast opgegeven area en dus geen divide.