CADsite

Andere CAD software => Microstation => Topic gestart door: designer68 op vr 12 05 2017, 16:35:47

Titel: kopieren lijn op diverse afstanden
Bericht door: designer68 op vr 12 05 2017, 16:35:47
Beste mensen,

Ik ben uitleggers langs een rioolstreng aan het tekenen.
Bij de put is het 0 punt en ik wil uitleggers plaatsen op diverse afstanden.
Als ik een plaats op 15 meter en een op 35 meter ligt de tweede op 50 meter, hij telt dus gewoon 35 meter door vanaf de eerste.
Is hier een of andere ketting methode voor dat alle maten die ik plaats vanaf het 0 punt worden gedaan?
evt. een routine?

groet Jan Pieter
Titel: Re: kopieren lijn op diverse afstanden
Bericht door: gery op vr 12 05 2017, 20:36:01
Als ik in AutoCAD 2012 het normale copy commando gebruik, is de afstand steeds t.o.v. het basispunt, ziehier een extractie uit het text scherm:

Command: c
COPY
Select objects: 1 found

Select objects:

Current settings:  Copy mode = Multiple
Specify base point or [Displacement/mOde] <Displacement>: _endp of
Specify second point or [Array] <use first point as displacement>: @15,0

Specify second point or [Array/Exit/Undo] <Exit>: @35,0

Specify second point or [Array/Exit/Undo] <Exit>: *Cancel*
Titel: Re: kopieren lijn op diverse afstanden
Bericht door: designer68 op za 13 05 2017, 00:17:10
Gery,

In autocad gaat het bij mij prima, alleen
Microstation heb ik het probleem mee.
Hier zou hij gewoon een aan te wijzen punt door moeten kopieren met aan te geven afstanden.

Groet, Jan Pieter
Titel: Re: kopieren lijn op diverse afstanden
Bericht door: gery op za 13 05 2017, 21:50:21
Ah, Microstation. Cruciale info die ontbrak in de vraag.
Titel: Re: kopieren lijn op diverse afstanden
Bericht door: EddyBeerke op ma 15 05 2017, 09:30:58
Ah, Microstation. Cruciale info die ontbrak in de vraag.
CADsite » Andere CAD software » Microstation » kopieren lijn op diverse afstanden

Maar nu dan een mogelijke oplossing uitgaande van een rechte rioolstreng:
Plaats eerst je copy op 15m.
Dan maak je opnieuw een copy en vul je voor bv 15.00m in de accudraw in en in het "Copy Element" vul je een aantal in. Zie afbeelding.

Titel: Re: kopieren lijn op diverse afstanden
Bericht door: gery op ma 15 05 2017, 12:07:58
Ah, Microstation. Cruciale info die ontbrak in de vraag.
CADsite » Andere CAD software » Microstation » kopieren lijn op diverse afstanden

Oops, die heb ik gemist, mijn excuses.