CADsite

  • za 26 09 2020, 21:05:36
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 2 3 [4]   Omlaag

Auteur Topic: Bepalen waar op te slaan  (gelezen 23420 keer)

thomas151283

  • Gast
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #45 Gepost op: do 21 04 2005, 15:38:17 »

Aan HofCAD,

Ik ga u morgen laten weten ofdat uw  AttPL8 werkt, samen met attext of -eattext wel te verstaan.
Neem hiervoor graag de tijd om dat allemaal eens te bestuderen.


Aan Kenny,

Ik ga u dat ook morgen laten weten ofdat het allemaal werkt.

Reden waarom ik jullie pas morgen terug ge berichten is het feit dat ik mij vandaag nog moet gaan verantwoorden voor allemaal mijn gedane daden (of daden die ik heb laten doen  :lol: )

Verder wil ik jullie al danken voor de tijd die jullie hierin steken  :vreegoe:

Thx !!!!!!

MVG,
Thomas
Gelogd

thomas151283

  • Gast
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #46 Gepost op: do 21 04 2005, 15:46:19 »

Citaat

Beste Thomas,

Ik zie geen verschil in werking onder AutoCAD 2002 en 2004.
Kijk even naar de veranderingen in het geel en rood bij ATTPL8.
Heb je trouwens al AttExp1 (met ATTEXT) en AttExp2 (met -EATTEXT) getest.



Gisteren had ik het probleem dat eenzelfde lisproutine bij AutoCAD 2002 wél het gewenste effect gaf, en in AutoCAD 2004 werd een variabele niet ingevoegd.

Misschien lag het voor de verandering terug aan mij?!

Morgen krijgt u van mij uitgebreid verslag

MVG,
Thomas
Gelogd

Kenny H

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 512
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #47 Gepost op: do 21 04 2005, 15:49:53 »

Allerbeste HofCAD,

Ik heb uw programma eens vlug doorlopen en vraag mij af waarom er nog steeds die verificatie instaat. Dit is toch overbodig als hij via een dialoogbox wil werken.
Denk ik hé. :roll:
Gelogd
8) Volvo 4 Life 8)

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #48 Gepost op: do 21 04 2005, 16:04:06 »

Citaat van: Kenny H
Allerbeste HofCAD,

Ik heb uw programma eens vlug doorlopen en vraag mij af waarom er nog steeds die verificatie instaat. Dit is toch overbodig als hij via een dialoogbox wil werken.
Denk ik hé. :roll:


Beste Kenny,

Dat is zo, maar hij heeft zelf nooit  gemeld of hij wil wel of niet met
een dialoogbox wil werken.
Als je dus niet expliciet in een programma aangeeft hoe Attdia moet
staan, wat jij overigens wel gedaan hebt, dan moet je daarop anticiperen
door beide gevallen behandelen.
Nogmaals ik weet eigenlijk nog steeds niet, hoe hij zijn block er
definitief wil laten uitzien en wat de functie ervan is.


Groetjes HofCAD CSI
Gelogd
ACADcadabra

Kenny H

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 512
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #49 Gepost op: do 21 04 2005, 16:06:22 »

Citaat van: thomas151283

 
Maar nu is mijn vraag ofdat het via die dialoogbox kan? Ik vind dat overzichtelijker.  :?

Want ik blijf erbij dat als breedte en hoogte automatisch kunnen worden ingevuld, het ook moet lukken  met de refnaam.

Toch al hartelijk dank,
MVG


Vandaar mijn manier. Staat op vorige pag  :wink:
Gelogd
8) Volvo 4 Life 8)

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #50 Gepost op: do 21 04 2005, 16:13:38 »

Citaat van: Kenny H
Citaat van: thomas151283

 
Maar nu is mijn vraag ofdat het via die dialoogbox kan? Ik vind dat overzichtelijker.  :?

Want ik blijf erbij dat als breedte en hoogte automatisch kunnen worden ingevuld, het ook moet lukken  met de refnaam.

Toch al hartelijk dank,
MVG


Vandaar mijn manier. Staat op vorige pag  :wink:


Beste Kennny,

Prima, dat hij daarmee geholpen is
Het invullen van de refnaam in attPL8, gebeurt overigens bij  zowel ATTDIA op 0 als op 1 ook automatisch.
Als we beide eerder de echte wensen van Thomas, hadden we hem een stuk sneller kunnen helpen.

Groetjes HofCAD CSI
Gelogd
ACADcadabra

Kenny H

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 512
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #51 Gepost op: do 21 04 2005, 16:19:50 »

Vind ik ook. Maar ge moet weten het is nog steeds een stage hé. Dat evolueert ook elke week. Als Thomas merkt dat er meerder mogelijkheden zijn om tot iets te bekomen en ze allemaal eens wil uitproberen om de handigste er uit te kunnen halen snap ik zijn manier. Ik zou dan ook wel eerst een omschrijven waarom dit gaat dienen en vanwaar hij de gegevens haalt gewoon ter verduidelijking voor ons.
We zijn er toch aan uitgeraakt na 4 pag  :wink:
Ik geef eerlijk toe dat het niet altijd even makkelijk is om zo een programma te schrijven. Het is veel proberen en uittesten en zo leert ge natuurlijk het meest. Spijtig genoeg kruipt daar veel tijd in.
Gelogd
8) Volvo 4 Life 8)

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #52 Gepost op: do 21 04 2005, 17:15:19 »

Beste Kenny en tHomas,

Het beste is, mocht je toch mijn versie willt gebruiken, dat je (initget 1)
er tussen plaatst in het onderstaande gedeelte van het programma.
Dit om te verkomen, dat op de vraag 'aantal stukken' de gebruiker een <Enter> geeft.
Wat het afbreken van het programma tot gevolg heeft.
In de volledige listing van Attpl8 heb ik dat ook al reeds gedaan.

Groetjes HofCAD CSI


(setq NOToke T)
(while NOToke

(initget 1)
(setq s5 (getint "\nGeef het aantal stukken op: "))
(setq sh (getint (strcat "\nGeef nogmaals het aantal stukken op <" (itoa s5) "> op: ")))
(setq NOToke nil)
(if (/= s5 sh) (setq NOToke T))
(if (= sh nil)(setq NOToke nil))
)
Gelogd
ACADcadabra

thomas151283

  • Gast
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #53 Gepost op: vr 22 04 2005, 07:57:47 »

Beste HofCAD CSI,

Zoals beloofd krijgt u van mij verslag van uw programmaties:

1) ATTPL8
=> Bij mij werkt dit probleemloos, zowel na 1x, als na 35x. De attributes die direct mogen ingevuld worden doen dit ook continu.

2) ATTEXP1
=> Dit werkt ook zeer goed, heeft nooit ergens een foutmelding gegeven.
=> Het enige spijtig hieraan is het feit dat het een *.TXT bestand is. Dit *.TXT bestand moet achteraf nog omgezet worden tot een *.CSV bestand. Omdat in de volgende stap van mijn productieproces dit CSV-bestand in een ander programma moet ingelezen worden.

3) ATTEXP2
=> Dit geeft een foutmelding, (template niet gevonden), zelfs na aanmaken van het BLK-bestand blijft deze foutmelding verschijnen.
Heb dit dus niet verder kunnen uittesten.

4) Waarom is Kenny zijn oplossing beter als er nog andere elementen, buiten block en attributes, in de rechthoek dienen te komen?
Dit is normaal nog de bedoeling dat er nog andere elementen in dienen te komen (zoals boorgaten, drevelgaten, ed. ...)

5) Mijn probleem tussen AutoCAD 2002 en 2004 is ook opgelost!
Het was gewoon de attdia=0 die verkeerd stond.

6) Ik heb misschien niet alle nodige informatie gegeven die nuttig zou geweest zijn om alles vlotter te laten verlopen. Maar ik ontdek pas gaandeweg welke mogelijkheden er allemaal met VLISP mogelijk zijn. En zo heb ik ondervonden hoe het soms beter kan gebeuren.

Toch zijn jullie beiden hartelijk bedankt voor de bereidwillige medewerking!!

MVG,
Thomas
Gelogd

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #54 Gepost op: vr 22 04 2005, 09:21:08 »

Citaat van: thomas151283
Beste HofCAD CSI,

Zoals beloofd krijgt u van mij verslag van uw programmaties:


Beste Thomas,

Thomas schreef:
2) ATTEXP1
=> Dit werkt ook zeer goed, heeft nooit ergens een foutmelding gegeven.
=> Het enige spijtig hieraan is het feit dat het een *.TXT bestand is. Dit *.TXT bestand moet achteraf nog omgezet worden tot een *.CSV bestand. Omdat in de volgende stap van mijn productieproces dit CSV-bestand in een ander programma moet ingelezen worden.

HofCAD schrijft:
Zoals ik eerder reeds geschreven heb, moet je dit tekst bestand eigenlijk
handmatig in Excel inladen om een wizard te krijgen voor omzetting naar
een Excelbestand.

Thomas schreef:
3) ATTEXP2
=> Dit geeft een foutmelding, (template niet gevonden), zelfs na aanmaken van het BLK-bestand blijft deze foutmelding verschijnen.
Heb dit dus niet verder kunnen uittesten.

HofCAD schrijft:
Zoals ik eerder reeds geschreven heb, maar zelfs ook in de foutmelding
staat in de Meldingsbox en in de foutmelding staat op de commandoregel,

(er staat namelijk bestandsnaam  met directory die gemist is)
moet je niet alleen het BLK-bestand aanmaken maar er ook voor zorgen
dat het in de juiste directory(map) staat.
Zie in ATTEXP2:(setq DirTemplate "C:\\temp\\")
De inhoud van dit bestand is natuurlijk bepalend, wat uiteindelijk in
in het CSV-bestand komt.

Thomas schreef:
4) Waarom is Kenny zijn oplossing beter als er nog andere elementen, buiten block en attributes, in de rechthoek dienen te komen?
Dit is normaal nog de bedoeling dat er nog andere elementen in dienen te komen (zoals boorgaten, drevelgaten, ed. ...)

HofCAD schrijft:
Zoals ik meerdere malen heb geschreven, is het mij is het nog steed niet duidelijk wat je allemaal precies in je block wil stoppen, en hoe het uiterlijk er definitief moet uit ziet en wat je er mij wil doen (Bijv er een oppervakte in excel mee laten uitrekenen?)
In mijn geval wordt de rechthoek automatisch geselecteert, en kan er
in mijn versie niet iets extra (eventueel onnodig of fout meegenomen
worden).
Natuurlijk kun je de regel van mij:
(command "block" blocknaam lop e0 e1 e2 e3 e4 e5 "")
veranderen  in
(command "block" blocknaam lop e0 e1 e2 e3 e4 e5 (setq crossing (ssget "w" lbp rop))  "")
waardoor enerzijds de rechthoek automatisch geselecteerd wordt en
je ook nog iets extras in je block kunt stoppen.
Je hebt dan echter wel het gevaar, dat je er iets onnodigs of iets fouts erin stopt.(dat is dus de afweging)
Mijn versie bevat overigens nog een aantal extra zaken, om te voorkomen
dat het programma niet goed werkt(zie echter ook onder PS3).

Thomas schreef:
5) Mijn probleem tussen AutoCAD 2002 en 2004 is ook opgelost!
Het was gewoon de attdia=0 die verkeerd stond.

HofCAD schrijft:
In beide versies moet mijn programma hetzelfde werken, maar in mijn
programma heeft de gebruiker de keuze mogelijkheid om er voor te kiezen om volledig  volgens de commandoregel te werken.

Thomas schreef:
6) Ik heb misschien niet alle nodige informatie gegeven die nuttig zou geweest zijn om alles vlotter te laten verlopen. Maar ik ontdek pas gaandeweg welke mogelijkheden er allemaal met VLISP mogelijk zijn. En zo heb ik ondervonden hoe het soms beter kan gebeuren.

HofCAD schrijft:
Dat is wel vaker op dit forum het geval, en daardoor krijgt men dus
vaak ook een antwoord uit eeen andere invalshoek dan werd verwacht.
Zeker voor zo'n dom blondje als ik :oops:  ben, wordt het dan heel erg moeilijk.
Visual Lisp is of kan voor een beginnende programmeur wel eens te veel van het goede zijn.
Door dit alles, kan dit forum misschien wel juist interessant zijn voor een Cad Scene Investigator.

Dus beste Thomas, nogmaals veel succes met je studie.

Groetjes HofCAD CSI

PS1 Nogmaals als je ATTEXP2 uitprobeert, met een juist template BLK-bestand in de juiste directory, gaat het goed.
Je krijgt dus meteen alles in de juiste kolommen.
PS2 Nogmaals wil je mijn versie van ATTPL8 gaan
gebruiken, dan wel zoals eerder geschreven (initget 1) er tussen
plaatsen.
PS3 Je moet eigenlijk ook nog je eigen *ERROR*
routines schrijven, want als de versie van Kenny of mij worden afgebroken worden de AutoCAD variabelen niet terug gezet.

http://www.autocadforum.nl/autocadforum/viewtopic.php?p=2207#2207
Gelogd
ACADcadabra

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #55 Gepost op: di 26 04 2005, 16:14:25 »

Citaat van: HofCAD
Citaat van: thomas151283
Beste HofCAD CSI,

Zoals beloofd krijgt u van mij verslag van uw programmaties:


Beste Thomas151283 en Belangstellende,

Op 25 april 2005 is de honderste aflevering van Crime Scene Investigation(CSI)
op TV uitgezonden, waar forensisch expert Dhr. Gill Grissom en zijn
collega's hun onderzoekingen tonen.
Als Cad Scene Investigator lijkt het mij dan een juist moment, om de stand
van mijn laatste onderzoek te tonen.
Het lijkt mij dat in de Zip op onderstaande site, een betere versie zit van
een nog niet afgerond onderzoek.
http://www.autocadforum.nl/autocadforum/viewtopic.php?p=2218#2218
Verder is daarin aangegeven, wat er nog onderzocht moet worden.

Groetjes HofCAD CSI
Gelogd
ACADcadabra

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #56 Gepost op: wo 27 04 2005, 08:53:46 »

Citaat van: HofCAD


Beste Thomas151283 en Belangstellende,

Op 25 april 2005 is de honderste aflevering van Crime Scene Investigation(CSI)
op TV uitgezonden, waar forensisch expert Dhr. Gill Grissom en zijn
collega's hun onderzoekingen tonen.
Als Cad Scene Investigator lijkt het mij dan een juist moment, om de stand
van mijn laatste onderzoek te tonen.
Het lijkt mij dat in de Zip op onderstaande site, een betere versie zit van
een nog niet afgerond onderzoek.
http://www.autocadforum.nl/autocadforum/viewtopic.php?p=2218#2218
Verder is daarin aangegeven, wat er nog onderzocht moet worden.

Groetjes HofCAD CSI


Beste Thomas151283 en Belangstellende,

Het programma AE3 om attributen zonder de commando's ATTEXT en EATTEXT,
naar een XLS-bestand te schrijven is klaar.
http://www.autocadforum.nl/autocadforum/viewtopic.php?p=2223#2223


Groetjes HofCAD CSI

PS1 De stand van het onderzoek is te lezen met het commando THOMINFO.
Naschrift:
PS2 In versie 2.2 zit een fout in AE3.

http://www.autocadforum.nl/autocadforum/viewtopic.php?t=472
Gelogd
ACADcadabra

WebRacer

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 440
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #57 Gepost op: zo 26 06 2005, 18:14:19 »

(defun c:exportatt ()
(setq filenam (strcat (getvar "DWGPREFIX") (substr (getvar "dwgname") 1 (- (strlen (getvar "dwgname")) 4))))
(setq filenam (getfiled "Geef naam en pad op voor attributes-file-eattext" filenam "csv" 5))
(command "-eattext" "C" "Y" "Y" "" "CSV" filenam)
)
Gelogd
?

HofCAD

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 1525
    • Bekijk profiel
Bepalen waar op te slaan
« Reactie #58 Gepost op: do 08 09 2005, 17:06:14 »

Citaat van: HofCAD
Citaat van: HofCAD


Beste Thomas151283 en Belangstellende,

Op 25 april 2005 is de honderste aflevering van Crime Scene Investigation(CSI)
op TV uitgezonden, waar forensisch expert Dhr. Gill Grissom en zijn
collega's hun onderzoekingen tonen.
Als Cad Scene Investigator lijkt het mij dan een juist moment, om de stand
van mijn laatste onderzoek te tonen.
Het lijkt mij dat in de Zip op onderstaande site, een betere versie zit van
een nog niet afgerond onderzoek.
http://www.autocadforum.nl/autocadforum/viewtopic.php?p=2218#2218
Verder is daarin aangegeven, wat er nog onderzocht moet worden.

Groetjes HofCAD CSI


Beste Belangstellende,

Het is weer een tijdje geleden, dat ik julie mijn onderzoek, naar het overbrengen AutoCAD
attribuutwaarden in een Excel rekenblad, heb geevalueerd.
Voor mensen die ThomCAD nog niet kennen, kan men zeggen dat ThomCAD eigenlijk
een grote Tip is met betrekking tot het bovenstaande onderwerp.

*************************************************************
De ontwikkelingsfase van ThomCAD 07/09-2005
*************************************************************
- In de laatste versie van ThomCAD kan men ThomCAD configureren en
aanpassen (customizen) in de file HofProg.cfg.
De naam en de plaats van bijv. file (de directory) of bijv. de
instelling van een Laagnaam en kleur, wordt met de procedure
$HofCfg uitgelezen.
Hierdoor is het tevens mogelijk om van ThomCAD een VLX-applicatie
maken, terwijl configureren en aanpassen mogelijk blijft.
- Verder is er voor gekozen, om algemene procedures in de file
HofMain.lsp te zetten, waardoor in de toekomst andere programma's
kleiner kunnen worden.
- Ook is er nieuw programma-onderdeel AE1X toegevoegt, waardoor het
tekst bestand van ATTEXT omgezet wordt naar een XLS-bestand.
Hierdoor wordt bij opening in Excel wel alles automatisch in
kolommen opgedeeld.
- Een van de grootste toevoegingen zijn de programma'a MABCHG,
TXT2MAB, XLS2MAB en MABUPD, waarmee men veranderingen van
attribuutwaarden buiten AutoCAD(bijv. met Excel) automatisch
kan laten doorvoeren in de AutoCADtekening.
- Het programmaonderdeel waarin met Visual Lisp een interactieve
koppeling met Excel tot stand komt, is nog niet toegevoegd.
Daar o.a. de beschrijving van de bibliotheek nog niet af is, en
er nog naar een methode wordt gezocht om met Visual Lisp macro's
te schrijven in Excel.
*************************************************************
Installatie van ThomCAD
*************************************************************
Om ThomCAD zonder veel aanpassingen te laten werken, kan men de
Zip-file het beste laten uitpakken in de directory c:\HofProg.
Men krijgt dan daar de volgende bestanden EXTATTR.XLS, HofMain.VLX
HoFProg.CFG, ThomCAD.lsp en ThomCAD.txt.
Daarna moet men binnen AutoCAD deze directory in het zoekpad
laten opnemen.
Dit doet men met het commando OPTIONS bij de tab 'Files' en de
rubriek 'Support Files Search Path' met de knop 'Add' een
verwijzing maken naar de directory c:\HofProg.
Hierna moet men met NotePAD(Kladblok) de file HofProg.cfg open,
en vooral de Excel directory ;DirExcel controleren.
Indien deze niet overenkomt met uw systeem, dan moet men deze
in de confugatiefile aanpassen.
Hierna kan met het commando APPLOAD de file ThomCAD.lsp laden,
waarna automatisch ook de file HofMain.lsp wordt geladen.
Het beste is dan eerst de helpfile ThomCAD.txt te lezen, of het
programmacommando ThomInfo te gebruiken.
Na het doorlezen kan men dan bij de Algemene startprocedure,
beginnen vanaf het aanmaken van de MAB-blocks met het programma-
commando MAB.
*************************************************************
Thomcad.zip op http://www.savefile.com/files.php?fid=4612921

Groetjes HofCAD CSI

PS Als je AutoCAD 2005 gebruikt, kun je me dan melden of dat daar
bij het commando -EATTEXT de vraag gesteld wordt:
'Do you want to use a template? [Yes/No]
Gelogd
ACADcadabra
Pagina's: 1 2 3 [4]   Omhoog