Onderhoud
Autodesk heeft het eerste Service Pack voor AutoCAD vrijgegeven. Naast de nodige bugfixes heeft de druk van vele gebruikers blijkbaar geholpen. Er is ook weer een dialoogvenster voor array beschikbaar via het commando arrayclassic. Alleen jammer dat ze de functionaliteit van het betalende classicarray niet hebben overgenomen.
meer info

Bedenking van de maand
Iedereen kent het wel, het onderschift in e-mails: "Denk groen, denk na voor je deze mail afprint". Het idee is niet slecht, alleen merk ik op kantoor dat dankzij deze extra lijnen er bij een afdruk vaak meer pagina's afgedrukt worden dan zonder.
Als je dus echt groen wil zijn zorg er dan voor dat deze lijnen via css uitgesloten worden van afdruk.
De volledige uitleg vind je onder punt 4 van:
meer info

Software tip
In een vorige nieuwsbrief sprak ik al van BB FlashBack Express. Dit programma werkt heel handig, maar dankzij EddyBeerke ken ik nu oop Wink. Deze tip wil ik graag met jullie delen. BB FlashBack Express is heel handig om snel een filmpje te maken, wink is eerder geschikt om mooi uitgewerkte tutorials te maken.
meer info

externe wedstrijd:
Wij, als tekenaars komen wel eens op een werf. Jammer genoeg komen we daar ook wel eens zware fouten tegen. Goed nieuws! Maak er een foto van en win er een iPod mee.
meer info

Wedstrijd
Het zoeken naar een wedstrijd sponsor loopt moeilijk de laatste maanden. Heb je zelf iets om weg te geven aan de cadsite gebruikers of heb je een goede tip? Laat het me gerust weten door te antwoorden op deze e-mail.

ex-labs
Enkele nieuwsbrieven geleden maakte ik melding van Project Neon, een online render service van Autodesk. Ondertussen is deze uit de labs naar de definitieve plaats. Testers kunnen tot het einde van het jaar nog 25 renders maken, daarna moet je minstens een suite hebben. Maar zelfs dan kan je nog maar 100 renders per jaar maken. Mooie liedjes duren nooit lang...
meer info


julien

Commentaar en tips zijn welkom
Hier kan je je uitschrijven :'(