CADsite

  • vr 24 03 2017, 00:53:15
  • Welkom, gast
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 [2]   Omlaag

Auteur Topic: Attribute meermaals tonen  (gelezen 397 keer)

julien

  • Administrator
  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2694
    • Bekijk profiel
Re: Attribute meermaals tonen
« Reactie #15 Gepost op: zo 12 02 2017, 19:33:03 »

Gelogd

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2120
  • Een dag niet geCAD is een dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Attribute meermaals tonen
« Reactie #16 Gepost op: ma 13 02 2017, 11:12:40 »

Als je het block van Eddy inert is de verwijzing gesloopt je moet hem dan opnieuw definiëren in de tekening waar je mee bezig bent.
Kun je dat eens uitleggen?
Ik snap totaal niet wat je bedoeld met "gesloopt"
Je kunt gewoon 1 x het block inserten, link definiëren en dan het block voor gebruik kopiëren en voor elk block de master attibute aanpassen zodat je ook eens een andere tekst in je block kunt weergeven.

Met het block van bart heb je alleen de mogelijkheid om 1 definitie te maken en die 100000000 x te kopiëren zonder dat je iets anders kunt zien tenzij je de definitie van het bock aanpast...
... Pas je de definitie van het block aan dan veranderen alle 100000000 kopiën. -> bij mij dus niet.

Trouwens:
Met "SelectSimilar" selecteer jet het block en kun je de master attribute in je proppertiesvenster ook aanpassen voor alle blocks, even een REA en gaan met die banaan! -> sneller, makkelijker

Gelogd

bart

  • Forum medewerker
  • forumverslaafde
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1830
    • Bekijk profiel
Re: Attribute meermaals tonen
« Reactie #17 Gepost op: ma 13 02 2017, 12:27:05 »

Eddy
volgens mij snap jij het best gezien je stappenplan om e.a. werkend te krijgen nadat je het block middels inert in je tekening hebt gehaald.
Jouw oplossing werkt en is op zich prima

Maar de langste heeft al een paar keer aangegeven dat dat stappenplan niet de bedoeling is.

Vandaar een alternatieve benadering, waarbij je de tekst op een ander manier aanpast.
als je meerder teksten wilt kan je het block uitbraadt ook onder een ander naam opslaan.

Gezien de laatste reactie weet ik ook niet of de TS al doorheeft hoe jouw of mijn oplossing werkt maar dat ter zijde :D
« Laatst bewerkt op: ma 13 02 2017, 16:36:09 door bart »
Gelogd
Domme vragen bestaan niet.
Domme antwoorden wel.

m.vr. groet Bart

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2120
  • Een dag niet geCAD is een dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Attribute meermaals tonen
« Reactie #18 Gepost op: ma 13 02 2017, 15:52:37 »

Eddy
volgens mij snap jij het best...
Nope... ik weet gewoon niet wat je bedoeld met die zinssnede:
Als je het block van Eddy inert is de verwijzing gesloopt...

Desalwelteplus heb ik even hier gekeken...
Het block even bekeken...
Enige dat ik heb aangepast is de TAG naam... Was makkelijker lezen in de proppertiesvenster.
In de bijlage de toepassing zoals ik denk dat bedoeld wordt.
Gelogd

delangstevandestraat

  • vaste forumklant
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 140
  • a penny for your thoughts
    • Bekijk profiel
Re: Attribute meermaals tonen
« Reactie #19 Gepost op: di 14 02 2017, 10:45:38 »

Ja hoor ik denk te snappen wat jullie manieren doen,

maar nog steeds is het me niet gelukt om een snellere manier te bekomen dan 2 losse attrib's

@eddy, er gaat toch nog steed niets automatisch dus nog niet zoals bedoeld was...
Gelogd
Ik hou van werken,
ik kan er uuuren naar kijken...
daarom zorg ik ook dat er altijd genoeg overblijft voor morgen :-)

EddyBeerke

  • forumverslaafde
  • ******
  • Offline Offline
  • Berichten: 2120
  • Een dag niet geCAD is een dag niet geleefd!
    • Bekijk profiel
    • Mijn site
Re: Attribute meermaals tonen
« Reactie #20 Gepost op: wo 15 02 2017, 08:56:23 »

@eddy, er gaat toch nog steed niets automatisch dus nog niet zoals bedoeld was...
Je moet ook eerst een definitie hebben...
Daarna is het gewoon 1x attribute invullen, alleen als je van dat bock een kopie maakt natuurlijk, niet als je het block insert.
Gelogd
Pagina's: 1 [2]   Omhoog