Dag cadsite.be bezoekers,

CAD-nieuws:
Wanneer je een gebouw in 3D volledig hebt uitgetekend kan je dat gebouw plaatsen op google earth. Hiervoor heb je een plug-inn nodig voor AutoCAD. Sinds deze maand is de plug-inn geupdated zodat ook gebruikers van AutoCAD 2009 en gebruikers van op Autocad 2009 gebaseerde producten deze functionaliteit kunnen gebruiken. Hierbij nodig ik jullie uit om uw gebouwen in google earth in te plannen en ons te laten zien op het forum.
http://labs.autodesk.com/utilities/google_earth_extension_beta/

Cadsite.be nieuws:
De hosting van cadsite.be is geüpgraded. Dat betekent dat we weer wat extra ruimte krijgen om blocks aan te bieden. Heb je zelf een mooi copyright vrij Block, dan mag je dit altijd doorsturen zodat dit op de site als download kan aangeboden worden.
Cadsite forum:
Aangezien subscription klanten van autocad (niet Lt) impression 2 gratis mogen downloaden is er een extra onderdeel 'Impression' toegevoegd op het forum. Hier kan je terecht met je vragen over impression en zeker ook om je mooiste verwezelijkingen te laten zien!
http://www.cadsite.be/smf/index.php/board,27.0.html

AutoCAD tip:
Eentje uit de oude doos, maar vanaf versie 2009 nog handiger dan ervoor! Wanneer je je tekening gaat bematen zet je meestal je tabblad op annotation. Hier kan je de layer niet meer aanpassen. Daarom is het handig als je een extra knopje aanmaakt die eerst je layer naar 'maatvoering' zet en dan je maat laat plaatsen. Dit doe je met volgende macro achter de knop:
^C^C-layer;s;maatvoering;;_dimlinear

Software tip:
Aangezien we weer allemaal een nieuwe autocad versie ontvangen hebben is het misschien eens het moment om onze harde schijf te defragmenteren.
Windows heeft hier standaard een tooltje voor, maar de standaard defrag is nogal aan de trage kant. Het gratis Disk defrag doet dit werk in een fractie van de tijd.
http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/download

Leuke Link:
Iedereen komt wel eens een voorwerp tegen waarvan je denkt ‘kan dat nu echt niet beter gemaakt worden’? Wel, nu kan je je ei online kwijt. Plaats een foto van het voorwerp online en stuur er jouw verbetering bij. Wie weet wordt jouw idee wel in productie genomen.
http://www.redesignme.org/

julien

Commentaar en tips zijn welkom