Dag cadsite.be bezoekers,

CAD-nieuws:

Autodesk geeft 3 magazines uit per jaar, als subsciption klant ontvang je die, maar de post vind in vele bedrijven niet altijd even goed zijn weg naar de juiste persoon. Maar niet getreurd, de magazines zijn allemaal online te raadplegen:
autodesk magazine

Cadsite.be:

De links zijn allemaal gecontroleerd en waar nodig verwijderd of aangepast. Ook zijn er een aantal links van de user-link pagina overgezet naar de link pagina.
Daarnaast is er ook een adverteer pagina gemaakt.

Cadsite forum:

Dankzij Joop en WebRacer's inbreng op het forum is BaBe.lsp weer up-to-date, een apparte pagina hierrond volgt.
BaBe in het forum Daarnaast kan ik in avant-premiere BatchPro 2.6 alpha voor autocad 2008 reeds als download aanbieden.
Bekijk het onderwerp online

Tip:

Deze week zag ik het weer in de avondles houtbewerking. Iemand die redelijk vlot kan tekenen met autocad, maar op de PC van de school kon hij met moeite een lijn tekenen. Tijdens opleidingen worden nog al te vaak de knopjes aangeleerd om te tekenen. Als zo iemand dan voor een andere computer staat is die meestal totaal verloren omdat de knopjes ergens anders staan. Om dit te voorkomen teken je best zo veel mogelijk met getypte commando's. Je hoeft deze niet altijd volledig uit te typen, elk commando heeft een verkorte vorm, de aliasses genoemd:
Cammond aliasses

Link:

Als je een mooie rendering wil maken is het leuk als er mooie achtergronden zijn. Op doelbeelden.nl vind je een mooie verzameling van zo'n afbeeldingen.
www.doelbeelden.nl/

Software tip:

Enkele weken geleden begon de harde schijf van mijn thuis PC tikkende geluidjes te maken… Omdat er toch nogal wat belangrijke bestanden op die schijf stonden zoals vakantie foto's, backup's,… ben ik op zoek gegaan naar een methode om die gegevens online te bewaren. Ik koos uiteindelijk voor mozy, met dit kleine eenvoudige programma kan je tot 2Gb aan mappen gratis online back-uppen. Als je je aanmeldt via onderstaande link krijgen zowel jij als ik er nog eens 256Mb bovenop na jouw eerste upload.
mozy backup

Julien
www.cadsite.be

Commentaar en tips zijn welkom